stretch

Att tänka på vid stretch

Ha alltid neutral hållning, även vid sittande, stående och liggande positioner.

Gå lugnt och försiktigt in och ur positionerna. Det är oftast i övergångarna man slarvar och gör sig illa.

Stanna i positionen 30-60 sekunder och tag lugna djupa andetag.

 

 

 

 

Bröst

Ta tag i en vägg, träd eller liknande. Låt armen vara lätt böjd och vrid runt så att du känner att du verkligen sträcker ut själva bröstet

 

Vaden

Sätt upp framfoten mot en vägg eller vid det här fallet ett träd. Luta benet lätt framåt och upplev en förlängning över vaden.

 

Rygg/skulderbald

Sätt dig ner och för ut benen åt sidan, ha lätt böjda ben. Ta motsatt arm mot motsatt ben och pressa foten ner i golvet och håll kvar.

 

Lårets baksida
Fäll med rak rygg överkroppen framåt över benet. Rumpan ska sträva bakåt så att lårets baksida förlängs. Var avslappnad i benet och foten. 

Sätesmuskulaturen
Ta tag med motsatt arm om knäet och pressa det mot bröstet. Vrid samtidigt överkroppen så långt det går. Försök behålla skinkan i golvet

Vaden
Tag ett stort kliv bak. Ha det främre benet böjt och bakre rakt. Sträva efter att få ner den bakre hälen i golvet. Känn att det drar i vadmuskeln.

Mage

Lägg dig på magen. Sätt händerna framför dig och sträck sedan ut. Om du inte vill gå hela vägen upp så behöver du endast ha armbågarna i. Det ska strama i magmusklerna om du gör rätt. Tänk på att vara avslappnad i axlarna.

 

Rygg

Sätt dig på knäna och luta dig framåt, försök lägga pannan i golvet utan att rumpan lyfter ifrån fötterna. Håll armarna sträckta framför dig. Känns det inte så kan man rika tummarna upp mot taket.

Lårets insida

Glid ut och lägg belastningen på det böjda benet. Var rak i ryggen. Känn stramningen på lårets insida.

 

Triceps - tre hövdade arm muskeln

Böj den ena armen, lyft den bakom huvudet och låt underarmen hänga ner mot skuldrorna. Ta tag runt armbågen med den andra handen, och pressa den bakom huvudet.

Bröst/axlar
Knäpp händerna bakom ryggen. Lyft bröstet och lyft även armarna uppåt så mycket det går. Ha sänkta axlar.

 

Baksida axel
Baksida axel. Ta tag runt armbågen och pressa den mot dig. 

 

Underarm

Håll ena armen utsträckt framför bröstet med handflatan uppåt. Ta med den andra handen tag om fingrarna och böj dom nedåt/bakåt mot kroppen. När du känner att det sträcker ordentligt i framsidan av underarmen håller du i 15-20 sek. Byt arm.

Ljumskarna 

Sätt dig ner och för ut benen åt sidan så långt det går, tårna ska peka uppåt. Lägg dig sen framåt och försök lägga armbågarna i golvet. Tänk på att ha en rak hållning i ryggen.

Rygg/baksida lår & vad

Sätt dig ner med raka ben framåt, fäll sen överkroppen fram över benen och ta dig så lång fram du kommer.

Välkommen

Vi hoppas kunna hjälpa er till en sundare vardag! 

Skriv gärna till oss om ni har frågor eller funderingar, vår mail hittar ni under Kontakta

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)